Ozvučenje, LED zidovi, Specijalni efekti, Rasvjeta, Binske konstrukcije, Muzički instrumenti

Usluge

Šta možete očekivati ukoliko se odlučite za naše usluge?

Vaša vizija zaslužuje kreativna rješenja i vrhunsku tehnologiju!

Pružamo vam potpunu podršku u procesu prepoznavanja vaših potreba imajući u vidu predviđeni budžet.

Vjerujemo u savjetodavni pristup

Udruženim snagama pretvaramo ideje u funkcionalna rješenja — koja naknadno prerastaju u nezaboravna iskustva. Od nastupa uživo, pozorišta, tržnih centara, poslovnih i stambenih objekata, pa sve do vjerskih centara, imamo znanje, vještinu i opremu kako bi vaš događaj bio uspješan.

Uz naše usluge pružamo isporuku, montažu i obuku

Obezbjeđujemo isporuku, montažu i obuku za rukovanje datom opremom. U svakom trenutku smo tu za vas, bilo da ste ekspert na polju audio, video i rasvjetne opreme ili tek površni poznavalac, naš tim će prepoznati vaše potrebe i kreirati savršenu ponudu za vas.

Višedecenijsko iskustvo i vlastiti brend SAR

U SAR opremu smo uložili sve do sada prikupljeno znanje, ali i velike resurse da osiguramo kvalitet kojim pariramo svjetskim brendovima, s namjerom da vam ponudimo vrhunski proizvod.

Ozvučenje

SAR-light nudi tehnologiju i stručnost za vrhunsko izvođenje ozvučenja na svim vrstama događaja, bez obzira na lokaciju. Sa našim širokim asortimanom zvučnika, subwoofera i monitora, kao i mnoštvom uređaja za napajanje i obradu, možete izgraditi moćan sistem koji odgovara svakoj situaciji.

Posjedujemo profesionalnu audio opremu koja zadovoljava najzahtjevnije projekte, uključujući muzičke produkcije, restorane, organizatore festivala, DJeve, muzičare i pozorišta. Nudimo isključivo proizvode brendova kojima vjeruju profesionalci, a svi su višestruko testirani u najzahtjevnijim scenskim uslovima.

Ponosni smo što u našoj ponudi imamo uređaje i dodatnu opremu međunarodno priznatih brendova, kao što su renomirani JBL, SICA, Jensen i mnogi drugi.

Našu stručnost i kvalitet dokazuje činjenica da smo pokrenuli vlastiti brend koji se kotira među svjetskim liderima na polju audio tehnologije. Svi materijali i komponente naše opreme su pomno birani i testirani da bismo postigli autentičan zvuk.

Raspon usluga na polju audio tehnologije sežu od inženjeringa, planiranja i isporuke, do montaže rješenja po mjeri. Obilujemo različitošću audio sistema koji osnažuju industrije da rastu iznad svog potencijala.

Stavljajući detaljno planiranje i analizu potreba klijenata na čelo svog poslovanja, kompanija je uspjela da učvrsti svoju vodeću lokalnu poziciju, udahnuvši život mnogim klubovima, diskotekama, ustanovama itd.

Led zidovi

LED zidovi predstavljaju najsavremeniji način prezentovanja u digitalnom svijetu. Iskoristite inovativnost revolucionarne tehnologije te osigurajte da vaša poruka bude primijećena uz najefikasniji sistem vizuelne komunikacije. 

SAR-light video zid i LED ekrani omogućavaju visokokvalitetnu kristalno čistu sliku u FullHD rezoluciji, uz mogućnost odabira dimenzija displeja i veličine piksela (P1 – P16). Uz LED ekrane vrhunskog kvaliteta, našim klijentima pružamo kompletnu uslugu, koja obuhvata montiranje i puštanje u rad proizvoda, uz svu prateću opremu i softvere. 

Šta je LED zid? 

LED zid je sačinjen od niza LED ekrana postavljenih usko jedan pored drugog tako da formiraju kompaktnu površinu na kojoj se slike prenose pomoću računara i dodatne opreme. 

Za dublje razumijevanje principa funkcioniranja, raščlanićemo LED ekran po elementima. 

LED (light emitted diode) ekran je sačinjen od većeg broja kabineta, koji se dalje raščlanjuju na module. Moduli se sastoje od dioda, koje ujedno predstavljaju i osnovni element LED ekrana, odnosno LED zida. Piksel predstavlja razmak između dioda i njihov pravilan raspored je zaslužan za najljepši prikaz slike. 

Video zidovi su idealni za profesionalnu upotrebu jer nude mogućnost neprekidnog rada i povezivanja u velike zid sisteme.  

Gdje se koristi LED zid? 

Glavna prednost LED zida je njegov veoma visok vizuelni uticaj te mogućnost da privuče pažnju u širokom radijusu od njegove pozicije. S tim u vidu, najveću upotrebu na otvorenom ima u reklamnoj industriji, za prijenos velikih sportskih događaja, na važnim saobraćajnicama kao informativno sredstvo, ali i tokom koncerata i muzičkih festivala.  

Pored outdoor varijante, podjednako je zastupljeno korištenje LED zidova u zatvorenom prostoru. Neki od primjera su multipleks kina, tržni centri, veliki ugostiteljski objekti i klubovi, aerodromi, sredstvo za nadgledanje video nadzora, itd. Veliku primjenu ima i u sferi poslovnog oglašavanja ili jednostavno kao sredstvo za prijenos informacija na sastancima i prezentacijama. 

Po čemu se naši LED zidovi izdvajaju? 

SAR-light posebnu pažnju pridaje odabiru opreme provjerenog kvaliteta, kao i suradnji sa priznatim brendovima koji su opravdali titulu lidera. Stoga se svi proizvodi u kategoriji LED ekrana mogu istaći sljedećim karakteristikama: 

 • Odlična osvijetljenost, rezolucija i kontrast 
 • Dizajn sa uskim okvirom 
 • Raznovrsne metode povezivanja 
 • Napredno podešavanje ekrana 
 • Stabilan i bešuman rad, bezbjedan po okolinu 
 • Trajnost i niski troškovi održavanja 
 • Čvrsta konstrukcija nosača, izvedena na način da štedi prostor 

Specijalni efekti

Dodajte vašem događaju element iznenađenja ili jednostavno podignite atmosferu na viši nivo uz efekt mašine. Ako želite da vaš događaj bude jedinstven i nezaboravan, na pravom ste putu. Naše mašine su pogodne za korišćenje u unutrašnjim i vanjskim prostorima.

U ponudi imamo mašine za dim i maglu, mašine za pjenušave balončiće, mašine za niski dim, hladne spark mašine, mašine za snijeg i bacače konfeta. Ono što je najbitnije je da ne morate brinuti o količini emitiranih specijalnih efekata, jer tu su tečnosti za dopunjavanje koje će produljiti uživanje.

Držimo se tvrdnje da slika govori više od hiljadu riječi, stoga nećemo zalaziti u dalja objašnjenja, nego ćemo vam prepustiti da se sami uvjerite u moć kojom iluzija dopunjava savršen provod.

Rasvjeta

Profesionalna rasvjeta je jedan od glavnih elementa za kreiranje neponovljive atmosfere kao i ugodnog ambijenta. Svakako da ne možemo zamisliti nastup ili proslavu bez upečatljivih i nesvakidašnjih svjetlosnih aranžmana – kao ni poslovne objekte sa siromašnim osvjetljenjem koje osim što smanjuje produktivnost, ostavlja i posljedice po zdravlje. Stoga smo odlučili u ponudu naših usluga uvrstiti ugradnju sistema rasvjete za tržne centre, dvorane, vjerske objekte, privatne stambene prostore i drugo.

SAR-light nudi širok asortiman rasvjetne tehnike i projektovanje idejnog rješenja po vašoj mjeri. Sa akcentom na profesionalne uređaje iz naše ponude, kao i tehničku genijalnost našeg osoblja, mi vam možemo pružiti ekskluzivnost kakvu vaši događaji i prostori zaslužuju.

U našoj ponudi pronaći ćete niz scenskih, televizijskih, pozorišnih i klupskih rasvjetnih tijela.

Dočaraćemo vam širinu naših kapaciteta i raznovrsnost opreme na detaljnom popisu opreme upotrijebljene za projekt rasvjete u Bosanskom kulturnom centru kantona Sarajevo.

Statična rasvjeta – spot reflektori, fresneli i profili.
Inteligentna rasvjeta – roto glave, barovi, laseri, washeri, itd.
Kontrola – putem fizičke konzole i računarskih programa idemo u korak sa digitalnim tehnologijama, pa samim tim i upravljanjem rasvjetnim tijelima.

Uz  bogatu ponudu proizvoda na našoj stranici, izdvajamo i stalnu akcijsku ponudu posebno kreiranu prema vašoj potražnji.

“Za dobar nastup trebate najbolja rješenja” – kada je u pitanju rasvjetna oprema SAR-lighta, dodali bismo da vas pored najboljih, očekuju i najkvalitetnija rješenja. Smatramo da nas je upravo takav pristup održao konkurentnim već 26 godina.

Binske konstrukcije

Nezaboravni nastupi zagarantovani! Bilo da se radi o sportskim, kulturnim ili poslovnim događajima, SAR-light bine omogućavaju kreativnu slobodu – u funkcionalnosti, dizajnu i izboru lokacije.

Nudimo savršenu binsku konstrukciju za svaki događaj. Naše bine su fleksibilno prilagođene vašim zahtjevima. Izuzev fleksibilnosti u dizajnu, konstrukcija bine je tako izvedena da podnese velika opterećenja i tešku opremu.

SAR-light posjeduje tim eksperata raznih usmjerenja te nudimo kompletno projektovanje i izgradnju bina za različite vrste događaja: muzičke grupe, nastupe uživo i zabave, poslovne prezentacije, sportske događaje, itd. Kompanija nudi profesionalna rješenja vodećih svjetskih proizvođača dokazanog kvaliteta, izdržljivosti i stabilnosti konstrukcije.

Svaku vašu ideju sprovodimo u djelo – bilo da se radi o bini za otvorene ili zatvorene prostore. Imajući to na umu, naši zadaci su: projektovanje idejnog rješenja te realizacija istog, transport i postavljanje konstrukcije, obuka neophodna za rukovanje, demontaža i ponovni transport do naših skladišta.

U nastavku pogledajte od kojih se to elemenata sastoje naše binske konstrukcije:

 • Binske platforme
 • Krovne konstrukcije
 • Scenska i binska platna
 • Aluminijski trussevi
 • Dodatna oprema za binsku konstrukciju


Naše reference i galerija dosadašnjih projekata svjedoče u prilog našoj svestranosti.

Muzički instrumenti

Odaberite željeni muzički instrument iz naše široke ponude – izvrsnog kvaliteta i najpovoljnijih cijena na tržištu. Sve što zamislite možete pronaći kod nas!

Naša ponuda obuhvata sljedeće kategorije instrumenata:

 • GUDAČKI
 • DUVAČKI
 • UADARAČKI
 • ŽIČANI
 • KLAVIJATURE
 • Dodatna oprema i žice
 • Pojačala, procesori i kabineti


Udovoljavamo individualnim zahtjevima te u veoma kratkom roku dopunjavamo ponudu na stranici u skladu s vašim potrebama. Na vama je samo da nas kontaktirate, a mi na sebe preuzimamo realizaciju dobavljanja željenog artikla.